EZ_01

Staatssecretaris Martijn van Dam heeft 10 ‘smaakmakers’ uit het veld gevraagd hoe onze voedselproductie en –consumptie er in de toekomst uit zou moeten zien. Deze visies zijn samengebracht in de bundel Aan Tafel! Van draadjeskaas en robots, tot voedseleducatie en ‘minder, maar beter’.

“Meer, minder, fatsoenlijker, veiliger, transparanter, gezonder: het moet dus niet alleen anders, het moet vooral ook beter.”

Martijn van Dam – Staatssecretaris van Economische Zaken

In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken verzorgde Ready for take-off het concept, ontwerp en uitwerking van deze essaybundel. De doelstelling was een krachtig en helder boek te ontwikkelen wat laat zien dat de discussie over voedsel nog niet is besloten. Ferme uitspraken en quotes in een heldere stijl, gecombineerd met sterke portretfotografie van Jacqueline de Haas. Met de Rijkshuisstijl als basis hebben we het boek ontworpen en afgewerkt met een bijzondere bindwijze: een open en genaaide rug met transparante lijm, waardoor de 10 visies met elk hun eigen kleur zichtbaar zijn.

Begin 2016 werd het boek door de staatsecretaris gepresenteerd in het Rotterdamse restaurant Posse. De essayisten gingen hier Aan Tafel! om ook live de discussie aan te gaan.

“Bij aanvang had ik een andere verwachting, maar ik ben enorm tevreden met het eindresultaat. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Reacties zijn echt louter positief; iedereen wil het boek hebben. Mensen citeren er zelfs uit. Het is succesvoller dan ik had gedacht.”

Daniëlle Rebel – Senior Communicatieadviseur Ministerie van Economische Zaken

EZ_Posse

EZ_03